top of page

Експрес онлайн-інкубатор: прийом заявок відкрито



ЩО: SIlab Ukraine та Український соціальний венчурний фонд запускають експрес онлайн-інкубатор для створення та розвитку соціальних підприємств.


КОЛИ: 9 березня - 13 квітня 2023 року


ВЕБІНАР: 8 лютого о 16:00 ми презентували вам програму та відповіли на всі питання щодо подачі заявки та умов участі в програмі, а також можливості щодо залучення до 7 000 євро на розвиток власної соціальної справи.Ми рекомендуємо перед подачею заявки переглянути вебінар - це допоможе вам покращити заявку.



Учасники: Інкубаційна програма розрахована на ініціативні групи або зареєстровані організації, які мають чітку ідею створення соціального бізнесу або пілотують її. Діяльність підприємства повинна реалізовуватись на території України. До участі у програмі буде відібрано до 20 команд.


Дедлайн подачі заявки на участь в інкубаторі: 22 лютого 2023 (23:00)





Основні критерії для відбору учасників:

  • Наявність чіткої ідеї або плану створення соціального підприємства

  • Наявність команди (мінімум – дві особи, які братимуть участь у програмі)

  • Вагомість соціального впливу

  • Наявність перших продажів або тестування продукту/послуги

  • Наявність бачення основних каналів збуту продукту/послуги

  • Реалістичність втілення ідеї

  • Можливість відвідувати онлайн заняття (100%)


Додаткові бали отримають учасники, які мають:

- Попередній досвід підприємницької діяльності

- Досвід впровадження соціальних ініціатив, спрямованих на розв'язання конкретних соціальних проблем у громаді


Формат навчання:

  • Вісім лекційних онлайн-занять тривалістю 3,5 години, які будуть проходити українською мовою

  • Щотижневі індивідуальні онлайн-консультації для команд з менторами та експертами

  • Виконання домашніх завдань, спрямованих на підготовку бізнес-планів соціальних підприємств після кожного заняття

  • Презентація розробленого бізнес-плану під час завершальної пітч-сесії


08 лютого о 16:00 SiLab Ukraine проведе вебінар, під час якого зацікавлені учасники матимуть можливість задати уточнюючі запитання по аплікаційній формі, а також дізнатися про детальну програму та очікувані результати Інкубаційної програми. Реєстрація на вебінар обов'язкова.


Можливості фінансової підтримки випускників програми:

За результатами участі команд в інкубаційній програмі та презентованих бізнес-планів незалежним експертним комітетом буде відібрано до 5 проєктів, які отримують фінансову підтримку в розмірі до 7000 євро для запуску підприємств.


Дати, теми та час занять

09 березня День 1. 15:00 - 18:30 Презентація бізнес-ідей учасників Вступ до соціального підприємництва, місія, візія та соціальний вплив 14 березня День 2. 15:00 - 18:30 Lean-підхід та бізнес-моделювання (швидке формулювання гіпотез та шляхів (перевірки) Розробка мінімально життєздатного продукту (MVP) 16 березня День 3. 15:00 - 18:30 Визначення цільових груп та проблеми, яку ми для них вирішуємо Аналіз ринку - чому це важливо робити 21 березня День 4. 15:00 - 18:30 Фінансове моделювання Фінансове планування: інвестиції, витрати, доходи 23 березня День 5. 15:00 - 18:30 Маркетинг та комунікації Юридичні та фінансові питання 28 березня День 6. 15:00 - 18:30 Продажі Юридичні та фінансові питання 30 березня День 7. 15:00 - 18:30 Партнерства - чому та як, робота в команді Структура презентації та бізнес-плану 04 квітня День 8. 15:00 - 18:30 Дорожня карта запуску та розвитку бізнесу Підготовка презентацій та матеріалів для пітчингу (канва, маркетинговий та комунікаційний плани, фінмодель) 05-12 квітня Індивідуальні консультації 13 квітня Пітч-сесія


Умови участі:

  • кожне підприємство має бути представлено командою з мінімум двох осіб, які беруть участь у програмі на постійній основі

  • підтверджена готовність усіма членами команди відвідувати 100% занять та виконувати домашнє завдання в повному обсязі

Дедлайн подачі заявки: 22 лютого 2023 (23:00)



 

Про організаторів: SiLab Ukraine - організація, що створена з метою розбудови екосистеми для розвитку соціального підприємництва та соціальних інновацій як інструментів формування культури соціальної відповідальності у суспільстві.


Український соціальний венчурний фонд (USVF) створено для інвестування та підтримки соціальних підприємств, бізнес-моделі яких базуються на досягненні соціальних, екологічних та економічних змін.



* Соціальне підприємство - це представник/оператор соціальної економіки. Його основна мета — досягнення соціального впливу, а не отримання прибутку для власників чи акціонерів.


Діяльність такого підприємства спрямована на продаж послуг або товарів насамперед для досягнення соціальних цілей. Термін «соціальне підприємство» використовується для охоплення таких видів бізнесів, що:


• спрямовані на робочу інтеграцію вразливих верств населення,

• ставлять за мету розвиток депресивних територій,

• надають соціальні послуги,

• розвивають такі сфери як спорт, екологія, культура.


bottom of page