top of page

Історія Shelter Ukraine


Історія тимчасово переселеної сім’ї, що отримала допомогу від ініціативи Shelter Ukraine

Батько та дві донечки віком 8 та 15 років з Покровська Донецької області, прибули до Золотоноші 20 квітня. Мами в цій сім'ї немає, адже вона померла шість років тому через двостороннє запалення легенів. Відбулось це коли вона рятувала своїх донечок, що хворіли на той час сезонним грипом. Від початку повномасштабного вторгнення Віктор (батько) перевіз спочатку дівчаток до Дніпра, там вони прожили два тижні у знайомих на квартирі, але не спали. Адже постійні сирени лякали дітей, тож тато шукав інші варіанти.

До Золотоноші сім’ї порадили переїхати друзі, які мали тут родичів. Так родина знайшла прихисток у нашому місті. Батьку з донечками допомогли з посудом, постільною білизною, одягом. Дівчата відвідують гончарну майстерню, пройшли курси фізичної реабілітації та займаються спортом.


На даний час є затримки державних виплат, а батько не може залишити неповнолітніх дітей і влаштуватися на роботу, тому продуктова допомога, надана в межах ініціативи Shelter Ukraine за підтримки Kinderhilfswerk ChildFund Deutschland, критично важлива для родини.

bottom of page