top of page

Прихисток в Івано-Франківську: Shelter Ukraine


«Гармонія» для усіх: як притулок в Івано-Франківську став домівкою для постраждалих від війни

Притулок «Гармонія» в Івано-Франківську до початку повномасштабного вторгнення функціонував як прихисток для жертв домашнього насилля. Від березня 2022 року тут знайшли прихисток 82 українці, які змушені були покинути свої домівки через війну.

62 жінки та 14 дітей різного віку із Харківської, Миколаївської, Донецької, Київської та Запорізької областей отримали допомогу та прихисток у просторі, створеному громадською організацією «Культурно-освітнє товариство Українська молодіжна група».

«Ми створили притулок у приміщенні, де колись працював спортивний зал. Зробили невеликий косметичний ремонт, встановили бойлери для нагрівання води, душові кабіни, обладнали кухню та створили умови для комфорту людей з інвалідністю. Бачимо велику потребу у притулках для тих, хто вимушено виїхав з інших регіонів України. З радістю поділимося досвідом, як це зробити швидко та якісно, розповімо, до кого звернутися у разі виникнення будь-яких проблем», — каже керівник організації Андрій Марків.


За підтримки програми #ShelterUkraineCampaign у «Гармонії» до кімнат прихистку закупили двоярусні ліжка, кухонні меблі, матраци, постіль, побутову техніку (мікрохвильовки, електроплити та електрочайники), гігієнічні засоби та побутову хімію. Також завдяки грантовим коштам покрили витрати прихистку на електроенергію.

Зараз завдяки активістам та благодійникам у притулку «Гармонія» працює бібліотека, проводять заняття з казкотерапії, різноманітні тренінги (надання першої медичної допомоги, навички роботи в команді), а також можна отримати юридичну консультацію.


Нагадаємо, благодійна ініціатива Shelter Ukraine допомагає українцям постраждалим від війни. Ініціативу реалізовують SILab Ukraine, VLYV, Teple Misto, Valores Foundation (Польща).

bottom of page