top of page

Випускники інкубатора: від ідеї до повноцінного запуску соціального підприємства



Сьогодні в Охтирській громаді проживає майже 15 000 молодих людей та офіційно зареєстровано понад 1200 ВПО. Місцевий молодіжний центр хоч і створює певні можливості для цих людей, але його ресурсів вистачає лише на 2%.

Більшість молоді, яка проживає в місті, не має доступу до якісної освіти та навіть простору для спілкування й розвитку. Проте учасники нашого експрес онлайн-інкубатора, що відбувся цієї весни, знайшли рішення й вже апробували його в партнерстві з потужним партнером.

Знайомтесь, це соціальне підприємство New Bristol, кав’ярня в приміщенні молодіжного центру.

Соціальна мета підприємства — збільшення кількості активностей для розвитку молоді, забезпечити її різноманітними тренінгами та простором для творчості й розвитку. Команда планує спрямувати половину прибутку на досягнення своєї мети!

Під час проходження інкубаційної програми команда показала не тільки свої амбіції, але бажання навчатися й покращувати бізнес-процеси, які були розплановані ще до початку інкубатора. Разом з експертами та ментором команда New Bristol подолала складний шлях трансформації та адаптації наявної бізнес-ідеї до повноцінного соціального підприємства.

Вже 27 травня відбудеться повноцінний запуск кав'ярні, якщо ви знаходитесь у місті Охтирка, запрошуємо вас завітати до закладу, аби підтримати новостворене соціальне підприємство. Пам’ятайте, усі хто придбає навіть одну чашку кави саме в цій кав'ярні, долучиться до розвитку місцевої громади.

“SILab повністю доформував нашу ідею, яку ми хотіли реалізувати. Ми на 100% витиснули профіт з воркшопів інкубатора, а ментор допоміг розробити широку фінансову модель, доформували дизайн закладу, візуал, маркетинг, виділили унікальну торгову пропозицію й отримали впевненість в тому, що якщо фінансову підтримку після інкубатора нам не вдасться отримати - ми точно все одно запустимося.
Тому маючи готову і робочу модель (MVP) ми вирішили стартувати. Якнайкраще підійшло партнерство з Червоним Хрестом, де ми допомагали організовувати захід і запропонували послугу харчування для громадян, які відвідували захід. Наші коктейлі пив навіть мер міста та головний представник організації Червоного Хреста в Україні!” – співзасновник кав'ярні New Bristol, Владислав.

Підтримати проєкт або дізнатись про нього більше



bottom of page