top of page

Shelter Ukraine допомога вразливим категоріям населення, що постраждали від війни


🇺🇦 Shelter Ukraine допомагає людям, постраждалим від війни

Золотоніський центр надання соціальних послуг, що знаходиться в Черкаській області, й у воєнний час зберіг фокус на основну діяльність — допомога вразливим верствам населення. Різниця в тому, що збільшилась кількість людей, які потребують допомоги. Багато людей похилого віку залишились самі, діти поїхали. Тому їм потрібна підтримка і медична, і з харчовими продуктами тощо. Складність ще й в тому, що люди навіть маючи кошти, не можуть купити необхідні перев’язувальні матеріали, елементарні медикаменти 👀

🎯 З допомогою VPLYV у межах нашого проєкту Shelter Ukraine, Центр закупив харчові продукти для соціальної столової, засоби гігієни, медичний та перев'язувальний матеріал для паліативних хворих жителів громади та внутрішньо переміщених осіб, миючі засоби для пральні та перукарні.

Неліна Людмила Тиборівна, директорка Центру, розповіла нам про історії людей, які вразили її найбільше, бо в Золотоноші зупиняється багато людей с Харкова та передмість Києва, де зараз йдуть активні бойові дії.

📍Зараз ми на постійній основі опікуємось 520 людьми, з них 36 особи маломобільні.

🔹 «Дуже запам'яталася родина з Харкова. Бабуся приїхала з онуком, вони чекали на маму хлопчика, яка була у відрядженні, коли почалась війна. Бабуся має цукровий діабет, і не могла проживати в умовах шкільного спортивного залу: потребувала гарячої їжі та своєчасного приймання інсуліну, для зберігання якого потрібен холодильник. Тому ми поселили їх у своєму стаціонарному відділенні.

Зараз родина об’єдналась та знаходиться в Німеччині, де мама продовжила працювати на міжнародну компанію. А бабуся пішла волонтером у Червоний Хрест та збирає зараз необхідну гуманітарну допомогу для Золотоноші. Каже, що наш центр став для неї справжнім прихистком».

🔹 «Ще нас дуже вразила інша родина з Харкова, які приїхали на автомобілі з вибитим склом. У машині було 9 людей: 5 дорослих та 4 дітей. Кажуть, що їм дивом вдалося до нас доїхати. Вирішили залишатись в нас. Вся громада дуже включилася в їх історію: знайшли будинок для тимчасового проживання, місцеві майстри допомогли з ремонтом автомобіля. Всі допомагають і з речами, і з харчовими продуктами для 7-місячного малюка, і з іншим».

🔹 «Одна золотоніська родина пенсіонерів прихистила в себе двох бабусь з Ірпеня. У однієї - хвороба Альцгеймера, друга – паралізована. Працівники центру щодня приносять їм їжу, проводять протипролежневі заходи тощо».

Громада дуже об'єдналася у цей важкий для країни час: допомагають один одному та людям, які вимушені були покинути свій дім. Тому така додаткова підтримка для вразливих верств населення дуже важлива для них зараз. Це підтримує нашу віру у мир, перемогу.


bottom of page