top of page

Shelter Ukraine в дії


У мирний час громадська організація Технопарк “Центр медичних інновацій” у Луцьку концентрувалась на пошуку та розвитку інноваційних стартапів у сфері медицини. З початком російсько-української війни команда на базі організації відкрила Центр допомоги вимушеним переселенцям, де облаштовано 284 спальні місця. Зараз близько 130 людей живуть в прихистку на постійній основі. Проєкт реалізовано у межах Shelter Ukraine. Разом з партнерами Shelter Ukraine ми допомагаємо ініціативам, що створюють, облаштовують та підтримують функціонування прихистків для внутрішньо переміщених осіб, забезпечують їх мешканців речами першої потреби.


“За місяць роботи нам вдалося допомогти понад 1000 біженців, дві сотні з яких – діти різного віку. У співпраці з Музеєм сучасного українського мистецтва Корсаків ми залучаємо молодь та дітей до арт-терапії та спільного проведення часу,” – коментує діяльність Центру його керівниця Тетяна Репницька.


Загалом, на базі Центру постійно проводять різноманітні навчання і не лише для дітей. Тут можна пройти курси тактичної медицини, отримати юридичну консультацію та психологічну допомогу. Мешканці прихистку отримують триразове харчування. Саме за кошти гранту програми Shelter Ukraine тут вдалося забезпечити безперебійне харчування резидентів прихистку


Переглянути повне відео з керівницею центру можна тут. Підтримуймо українців разом!

bottom of page