top of page

Impact Business: хто отримав 20 000 євро на розвиток соціального бізнесу





Випускники 9-місячної акселераційної програми Impact Business представили свої проєкти жюрі та інвесторам у Львові.


Програма, започаткована у січні 2023 року в Давосі, об'єднала 23 активних українських бізнеси, що сприяють відновленню післявоєнної України та прагнуть створювати соціальний вплив. Імпакт-підприємництво покликане вирішити суспільні виклики, виходячи за межі фінансової вигоди.


Учасники Impact Business стали агентами змін, пропонуючи гнучкі рішення на основі аналізу потреб громад. За їх словами, програма допомогла їм інтегрувати соціальний компонент у оновлену стратегію та підвищити свої фінансові показники.


«Імпакт бізнеси - це бізнеси подвійного значення: вони не лише сприяють економічному розвитку, але й створюють позитивний соціальний та екологічний вплив, вирішуючи нагальні соціальні, гуманітарні та екологічні виклики.  Збільшення кількості таких бізнесів сприятиме створенню робочих місць для вразливих категорій, розвитку сільських громад та деокупованих територій,  що в свою чергу є важливим у створенні стійкого та процвітаючого майбутнього для України." – підкреслила співзасновниця SILab Україна та керівник Українського соціального венчурного фонду, Олена Калібаба.


«Ми пишаємося кожним з учасників. Саме такі бізнеси, створені небайдужими людьми, які прагнуть і готові бути творцями змін, у майбутньому стануть драйвером економічного зростання і поширення соціального підприємництва», - зазначила Ніна Левчук, співзасновниця громадської організації Impact Force, що виступила ініціатором програми.


Переможцями стали сільськогосподарський кооператив «Файна поляна» та компанія «Україна БЕЗ сміття». Вони отримали гранти на суму 20 000 євро від Ukrainian Social Venture Fund. Ще три команди:  rekava, Medvoice та ТОВ "Промгідропривод" отримають індивідуальні консультації від Есзтер Елемер — співзасновника та гендиректора Impact Ventures Ltd.


Хочете долучитися до програми? Ми масштабуємося! Наступного року учасниками зможуть стати 100 бізнесів з різних індустрій, які є пріоритетними для відбудови та розвитку економіки України, а також інтеграції України в ЄС.


 

Нагадаємо: 

Акселераційна програма Impact Business ініційована Impact Force, реалізована у партнерстві з SILab Ukraine та за підтримки Міністерства цифрової трансформації України, Офісу з розвитку підприємництва та експорту і національного проєкту Дія.Бізнес.

bottom of page